Sydsudanesisk människorättsförsvarare utsatt för dödshot

Edmund Yakani står mot tegelvägg
Den 14 februari riktades flera dödshot mot den sydsudanesiske människorättsförsvararen Edmund Yakani. Bild: Civil Rights Defenders.

Edmund Yakani, en av Sydsudans mest tongivande människorättsförsvarare, har i dag fått flera dödshot riktade mot sig. År 2017 tog Edmund Yakani emot vårt pris Civil Rights Defender of the Year, för sitt outtröttliga arbete för mänskliga rättigheter.

Civil Rights Defenders är i kontakt med Edmund och följer situationen nära. Vi uppmanar nationella myndigheter och det internationella samfundet att fördöma hoten och gemensamt stå upp för Sydsudans oberoende civilsamhälle.

Läs mer i vår artikel på engelska: South Sudanese HRD Edmund Yakani Receives Death Threats.

Ladda ner vår landrapport för mer information om situationen för mänskliga rättigheter i Sydsudan.

Taggar ,