Civil Rights Defender of the Year Award Ceremony 2019!


Välkommen att fira årets människorättsförsvarare – Márta Pardavi från Ungern!

Datum: 8 maj 2019
Tid: 17.30 – 18.45 (mingel börjar kl 17.00)
Plats: Bio Rio, Hornstulls Strand, Stockholm
Anmäl dig här.
Anmälan senast 6 maj. Platserna är begränsade.

Márta Pardavi, människorättsjurist och en av ledarna för den ungerska Helsingforskommittén är en uttalad kritiker av den ungerska regeringen och dess politik. Hon får priset för sitt arbete i många år och sin outtröttliga kamp mot den systematiska nedmonteringen av demokratin i Ungern och normaliseringen av främlingsfientlighet och hatbrott i Ungern. Den 8 maj 2019 kommer hon till Stockholm för att motta priset. Läs mer om Márta och motiveringen här.

Under prisceremonin kommer Staffan I. Lindberg, professor vid Göteborgs universitet och Director på V-Dem Institute, världens största forskningsdatabas för demokrati och demokratisk utveckling, att diskutera Europas demokratiska nedgång, samt bidra med ny statistik på Ungern.

Om priset

Civil Rights Defenders delar årligen ut priset Civil Rights Defender of the Year Award till årets människorättsförsvarare. Mottagaren av priset är en människorättsförsvarare som, trots att det innebär stora risker för hens egen säkerhet, fortsätter att kämpa för att mänskliga rättigheter ska erkännas och respekteras. Läs mer här.

Taggar