Vi uppmanar myndigheterna i Kambodja att trappa upp kampen mot straffrihet

Foto: Mihajlo Maricic/Mostphotos

Sedan 1994 har minst 13 journalister mördats i Kambodja på grund av sitt arbete. I ett gemensamt yttrande fördömer Civil Rights Defenders, tillsammans med drygt 40 civilsamhällesgrupper, den straffrihet som råder mot dem som begår brott mot landets journalister och människorättsförsvarare. Vi uppmanar myndigheterna i Kambodja att agera genast för att säkerställa en effektiv, oberoende och transparent undersökning av alla brott.

I 11 av de 13 fallen dömdes ingen för morden. I sju av fallen var det ingen misstänkt som greps eller förhördes. I de två fall där en rättegång ägde rum kvarstår fortfarande allvarliga brister. Även om ingen journalist mördats i Kambodja de två senaste åren så får de utstå allvarliga trakasserier på grund av sitt arbete.

Läs mer i vår artikel på engelska: Call on Authorities to Step Up the Fight Against Endemic Impunity in Cambodia.

Taggar ,