Öppet brev till FIFA angående situationen i Tjetjenien

Tjetjenska människorättsförsvararen Oyub Titiev på organisationen Memorials lokala kontor i Grozny, Tjetjenien. I bakgrunden ett porträtt på hans mördade kollega Natalia Estemirova. Bild: Maria (Masha) Chichtchenkova.

Om mindre än en månad är det avspark för fotbolls-VM och miljontals människor kommer vända blicken mot värdlandet Ryssland.

Inför mästerskapet måste FIFA börja engagera sig i människorättskrisen i Tjetjenien. Framförallt bör FIFA uppmana Ryska myndigheter att omedelbart upphöra med attackerna mot människorättsförsvararen Oyub Titiev och organisationen Memorial. Detta skriver Civil Rights Defenders och 13 andra internationella och ryska människorättsorganisationer i ett öppet brev till FIFAs president Gianni Infantino.


Ladda ner hela det öppna brevet på engelska eller ryska.

 

Taggar , ,