Tiggeriförbud stoppas av länsstyrelsen


Länsstyrelsen stoppar Vellinge kommun från att införa ett förbud mot tiggeri, meddelar länsstyrelsen Skåne i dag. Civil Rights Defenders, som tidigare överklagat förbudet, är positiva till att det upphävs.

– Vi välkomnar Länsstyrelsens beslut, som ligger i linje med vårt överklagande där vi menar att kommunfullmäktiges beslut inte överensstämmer med de lagar och regler som finns, säger Robert Hårdh, chef på Civil Rights Defenders.

Förslaget, som antogs den 20 september av kommunfullmäktige i Vellinge, innefattade ett förbud mot passiv insamling av pengar på ett flertal platser inom kommunen. Civil Rights Defenders och Centrum för Sociala Rättigheter har gemensamt överklagat förbudet till förvaltningsrätten i Malmö eftersom det strider mot ordningslagen, Europakonventionen och Regeringsformen.


Läs mer: Tiggeriförbud i Vellinge kommun överklagas

Taggar