Fick inte bära slöja på jobbet – nu startar rättegången i Arbetsdomstolen

Sara* fick inte bära slöja på jobbet. För två år sedan gick Civil Rights Defenders till domstol och stämde hennes arbetsgivare, säkerhetsbolaget Rapid Säkerhet AB, för diskriminering. Då blev det avslag i tingsrätten. Som Saras juridiska ombud överklagade vi domen. Idag startar rättegången i Arbetsdomstolen.

– Vi ser en oroande utveckling i samhället där muslimer i allt större utsträckning ifrågasätts, inte minst kvinnor. Arbetsgivare, både offentliga och privata, måste ta ansvar och se till att personer inte diskrimineras på grund av sin religion, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Vi menar att detta är ett tydligt fall av diskriminering där arbetsgivaren inte bara nekar vår klient att arbeta, utan även tillämpar regler som bygger på fördomar och gör att muslimska kvinnor utesluts från arbetsmarknaden.

Rättegången pågår i Arbetsdomstolen 25-26 oktober och domen väntas inom en månad.

Läs tidigare artikel om fallet här.

*Civil Rights Defenders har valt att anonymisera klientens namn. Sara heter egentligen något annat.

Taggar , ,