EuroPride 2022 i Belgrad officiellt invigt

Invigning av EuroPride 2022 i Belgrad, Serbien under måndagen den 12 september.

EuroPride 2022 invigdes officiellt i Belgrad genom att hissa flaggan utanför Palace of Serbia. EuroPride 2022 äger rum mellan 12-18 september i Belgrad, Serbien, och är historiskt som det allra första EuroPride i sydöstra Europa. Detta är en stor milstolpe för hbtqi-arbetet i regionen, då diskriminering av hbtqi-personer fortfarande är vanligt.

Över 130 evenemang under Prideveckan

Programmet under Prideveckan består av mer än 130 evenemang.  Några höjdpunkter är International Human Rights Conference, Pride Theatre, Pride Art, Merlinka Classics Film Festival, WLWartfest, Pride Queer Studies, Pride Concerts med flera. En av de viktigaste delarna under Prideveckan blir förstås Prideparaden den 17 september.

Civil Rights Defenders är stolta över att vara en av de största medorganisatörerna av EuroPride i Belgrad. Många medarbetare på Civil Rights Defenders kommer att delta i evenemangen under hela veckan. Vi är glada över att få vara en del av den här historiska händelsen för både regionen och Europa. Något som utan tvekan kommer att bidra positivt till hbtqi-personers ställning på västra Balkan och påverka framtida generationer.

Happy Pride! Vi ses i Belgrad!

Taggar , ,