Ryska myndigheter måste upphöra attackerna mot hbtq-aktivister

I november eskalerade attackerna mot Rysslands hbtqi-grupper när statlig media upprepade gånger attackerade Russian LGBT Network och dess grundare Igor Kochetov i koordinerade smutskastningskampanjer. Ryska myndigheter stämplade också nätverket som ”utländska agenter”. I ett gemensamt uttalande fördömer Civil Rights Defenders myndigheternas agerande.  

De undertecknade ryska och internationella människorättsorganisationerna fördömer de ökade attackerna mot Russian LGBT Network, deras ledare och partners. Vi uppmanar ryska myndigheter att sätta stopp för sina smutskastningskampanjer mot ledande hbtqi-aktivister i landet, upphäva lagen om ”gaypropaganda” och lagstiftningen om ”utländska agenter”, och göra det möjligt för hbtqi-personer och alla människorättsgrupper att utföra sitt arbete obehindrat.

Läs hela uttalandet på engelska här.  

Taggar , ,