193 organisationer uppmanar FN:s generalsekreterare att agera för att fängslade journalister ska släppas

Fängelsedörr

Som en del av #FreeThePress-kampanjen skriver Civil Rights Defenders och 192 andra organisationer som arbetar för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter ett öppet brev till FN:s generalsekreterare António Guterres. 

Tillsammans uppmanar vi António Guterres att omedelbart agera för att säkerställa att de journalister som sitter fängslade världen över släpps fria. Deras hälsa är allvarligt hotad av den pågående coronapandemin. Vi uppmanar FN:s generalsekreterare att göra sitt yttersta för att skydda den fria pressen och rätten till information i denna avgörande tid.

Läs hela brevet här (på engelska).

Vi håller ögonen på makten.

Auktoritära stater får inte använda pandemin som ursäkt för att tysta kritiska röster. Vi bevakar och utkräver ansvar när människors fri- och rättigheter kränks.  Du kan vara med och hålla koll tillsammans med oss här:

Läs mer om att hålla koll på makten under pandemin här >

Taggar