Mikael Wu Björk ny Human Resources Officer på Civil Rights Defenders

Foto: Ylva Säfvelin

Den 9 december tillträder Mikael Wu Björk som Human Resources Officer på Civil Rights Defenders. Mikael har en bred erfarenhet av HR-arbete inom ideell sektor och kommer närmast från Socialdemokraternas kansli där han arbetat som HR-chef.

– Jag har sett Civil Rights Defenders växa genom åren och är väldigt imponerad av den utvecklingen. Vi lever i ett klimat där de mänskliga rättigheterna ifrågasätts och det går bakåt på flera områden. Därför känns det extra viktigt att ta ställning och bidra till en annan samhällsutveckling än den vi ser, säger Mikael Wu Björk.

Mikael Wu Björk kommer närmast från Socialdemokraternas kansli, där han ansvarat för partiets strategiska och operativa HR-arbete på nationell nivå.

– Jag är mycket glad över att Mikael börjar på Civil Rights Defenders. Han har lång erfarenhet av strategiskt HR-arbete och en gedigen bakgrund inom civilsamhället. Vi har vuxit kraftigt de senaste åren och Mikael kommer kunna bidra till en fortsatt hållbar och långsiktig utveckling, säger Anders L. Pettersson, Executive Director på Civil Rights Defenders.

Mikael Wu Björk var med och grundade RFSL: Ungdom 1999. Sedan dess har han haft en rad uppdrag inom RFSL, däribland som ekonomichef. Han har även varit ordförande för ungdomsförbundet i tre år.

– Jag vet hur det är att behöva kämpa för sina rättigheter och är medveten om att dessa inte ska tas för givet. De framsteg jag varit med och arbetat för inom RFSL utmanas ständigt. Därför ser jag fram emot att bidra till Civil Rights Defenders viktiga arbete med att stötta modiga människorättsförsvarare världen över, säger Mikael.