Anne Ramberg blir ledamot i Civil Rights Defenders styrelse

Människorättsorganisationen Civil Rights Defenders har valt in Anne Ramberg som ny styrelseledamot. Anne Ramberg är sedan många år generalsekreterare i Svenska Advokatsamfundet och har utöver en lång karriär som advokat även en gedigen erfarenhet från såväl nationella som internationella uppdrag inom juridik och mänskliga rättigheter.

Civil Rights Defenders samarbetar med och stöder människorättsförsvarare som arbetar i några av världens mest repressiva regioner. Organisationen bedriver opinionsbildning, juridiska processer, utbildning och säkerhetsarbete för utsatta människorättsförsvarare och bevakar efterlevnaden av medborgliga och civila rättigheter i över 20 länder runt om världen.

Anne Ramberg är en aktiv opinionsbildare bland annat i frågor om mänskliga rättigheter, flyktingmottagande, rättssäkerhet och folkrätt.

– Jag har under många år på nära håll följt Civil Right Defenders och det mycket viktiga arbete organisationen gör. Jag brinner också för de frågor som rör rättsstatliga frågor och mänskliga rättigheter, säger Anne Ramberg, ny styrelseledamot för Civil Rights Defenders.

– Anne Rambergs kunnande och erfarenhet inom människorättsfrågor blir värdefullt för vår organisation. Vi känner hennes driv och engagemang och hälsar henne varmt välkommen till vår styrelse, säger Benedicte Berner, styrelseordförande för Civil Rights Defenders.

Anne Ramberg valdes in som styrelseledamot i samband med Civil Rights Defenders årsmöte den 29 maj. Under årsmötet avtackades Elisabeth Tamm, som avgår från sitt uppdrag i styrelsen. Elisabeth Tamm har suttit i styrelsen sedan 2014.

– Vi är mycket tacksamma för Elisabeths viktiga insatser i vårt styrelsearbete. Med sina kunskaper och sitt breda kontaktnät har hon spelat stor roll för Civil Rights Defenders, säger Benedicte Berner.

Taggar