NOW!-kampanjen uppmanar Vietnam att frisläppa samvetsfångar

Samtidigt som världens ledare samlas i Vietnam för forumet “Asia-Pacific Economic Cooperation”, lanserar Civil Rights Defenders tillsammans med 14 andra människorättsorganisationer kampanjen NOW!. Genom kampanjen uppmanas den vietnamesiska regeringen att omedelbart och ovillkorligt släppa alla samvetsfångar, inklusive människorättsförsvarare som har fängslats på grund av deras arbete.

I november 2017 räknades siffran till 165 samvetsfångar i Vietnam. Dessa människor har frihetsberövats på grund av sina politiska eller religiösa övertygelser. I NOW!-kampanjens databas listas alla 165 samvetsfångar och syftet är att uppmana den vietnamesiska regeringen till dialog för att samtliga ska frisläppas.

Läs mer i vår artikel på engelska: NOW! Campaign Calling on Vietnam to Release Prisoners of Conscience eller på NOW!-kampanjens hemsida.


Kampanjen stödjs av

ASEAN Parliamentarians for Human Rights

Boat People SOS

Campaign to Abolish Torture in Vietnam

Christian Solidarity Worldwide

Civil Rights Defenders

Defend the Defenders

Democratic Voice of Vietnam

Front Line Defenders

Independent Journalists Association of Vietnam

Montagnard Human Rights Organization

Stephanus Alliance

The 88 Project

Vietnamese Women for Human Rights

The World Organisation Against Torture

Taggar