Weak defense for the defenders – en rapport om människorättsförsvarare i Serbien

Tretton år efter de demokratiska förändringarna anser en majoritet av den serbiska befolkningen fortfarande att människorättsförsvarare inte arbetar för landets bästa. Djupt rotade fördomar från Milosevic-tiden gör att straffrihet ännu råder, för attacker mot människorättsförsvarare och mot journalister som rapporterar om människorättsfrågor.

Denna rapport täcker relevanta människorättsfrågor, attacker och trakasserier som riktar sig mot människorättsförsvarare i Serbien, och rekommendationer till den serbiska regeringen, till människorättsförsvarare och till det internationella samfundet.

Ladda ner: Weak defense for the defenders.

Läs också om vår pristagare the Civil Rights Defender of the Year 2013, Nataša Kandić från Serbien.

Taggar