I morgon väntas domen mot fredspristagaren

Den fängslade fredspristagaren Ales Bialiatski när han mottar Civil Rights Defender of the Year Award, 2014.

I morgon väntas tingsrätten i Minsk avkunna sin dom i fallet med Viasnaledarna Ales Bialiatski, Valiantsin Stefanovitj och Uladzimir Labkovich. Tillsammans med tjugo andra organisationer kräver vi i ett uttalande att människorättsförsvararna friges att alla anklagelser mot dem dras tillbaka.

Den 3 mars 2023 kommer Leninskijs distriktsdomstol i Minsk att avgöra det politiskt motiverade målet mot chefen för Viasna och nobelpristagaren Ales Bialiatski, hans ställföreträdare och FIDH:s vicepresident Valiantsin Stefanovich och Viasnas advokat Uladzimir Labkovich. Vi uppmanar de belarusiska myndigheterna att frige samtliga och lägga ner anklagelserna mot dem. Läs hela uttalandet på engelska här.

Taggar