Sista chansen att anmäla sig till EuroPride 2022 Human Rights Conference Scholarship Programme

Mellan den 12–18 september kommer Belgrad vara värd för ett av de viktigaste evenemangen för hbtqi-personer i Europa – EuroPride. Civil Rights Defenders är en av de stolta arrangörerna bakom EuroPride 2022.

Internationell konferens om mänskliga rättigheter

Den internationella konferensen om mänskliga rättigheter kommer att vara höjdpunkten i ett mångsidigt program med människorättsorienterade evenemang under EuroPride. Sedan 2010 samlar konferensen varje år lokala och internationella politiker, offentliga personer och människorättsförsvarare från hela världen. Det är en möjlighet att utforska olika ämnen i flertalet sessioner, workshops, föreläsningar och diskussioner. Under 2022 kommer konferensen även utveckla dialogen med lokala och internationella politiker och beslutsfattare om hur de kan bidra till att stärka jämlikhet och rättvisa för hbtqi-personer.

Den internationella konferensen om mänskliga rättigheter, under parollen ”Equal and Diverse”, kommer att äga rum under den 13–16 september i Pride House (Belgrad Youth Centre).

Stipendier

Civil Rights Defenders erbjuder ett begränsat antal stipendier till representanter och aktivister för människorättsorganisationer som annars inte kunnat delta på grund av ekonomiska skäl eller andra skäl.

Deltagarna väljs ut baserat på tidigare arbetslivserfarenhet och engagemang för mänskliga rättigheter, samt möjlighet att bidra till att förbättra för hbtqi-personer i sina länder.

Hur man ansöker

Stipendiet innefattar fullt deltagande på konferensen, kostnader för resor och boende, samt tillgång till alla andra evenemang under Prideveckan. Mottagarna förväntas dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper som förvärvats vidare inom sina organisationer och lokalsamhällen.

Sista dag för ansökan är 15 augusti 2022.
Läs mer och ansök om stipendiet här.

Taggar ,