Kortfilmer: Mänskliga rättigheter på västra Balkan

På tisdag den 2 februari 10.30 (CET) arrangerar vi en digital filmvisning av sju kortfilmer. Filmerna togs fram under en kurs i videoskapande som Civil Rights Defenders höll tillsammans med Nick Thorpe, framstående filmskapare och BBC-korrespondent, i samband med konferensen Journalists’ Days. Tolv unga journalister från västra Balkan visar sina dokumentärer som skildrar situationen för mänskliga rättigheter i deras respektive länder.

Under de senaste veckorna har vi arrangerat utbildningar för unga journalister som arbetar med objektiv och tillförlitlig media i regionen. En av utbildningarna var en två dagars-workshop i filmskapande som följdes av en månads filmning och redigering – med stöd av Nick Thorpe. De sju filmerna som kommer att visas är:

  • Early marriages harm the future by Demira Krujezi and Vlora Krasniqi
  • Equal, but not that equal by Albanoi Retkoceri and Melisa Kadoli 
  • LGBT community and their rights by Kristijan Trajchov and Maja Terziova
  • School as compass for life by Aldijana Okerić 
  • Silence in the time of Corona by Katarina Senić 
  • The smoky crown of Elbasan by Erisa Kryeziu and Blerta Lata 
  • Trapped in disabilities by Dario Haruni and Loneta Progni 

Visningen inkluderar en kort introduktion av både arrangörerna och manusförfattarna. Intresserad av att delta kostnadsfritt via plattformen KUDA? Anmäl dig till journalists.days@crd.org. Visningen kommer också att sändas på Civil Rights Defenders Facebook.

Taggar ,