Säsong två av podcasten The Human Rights Defender ute nu (video)

Säsong två av The Human Rights Defender, en podcast om modiga människorättsförsvarares liv och arbete, är ute nu! Under åtta avsnitt möter vi människorättsförsvarare, advokater och oberoende journalister från hela Västra Balkan-området. Säsong ett kan du lyssna på här.

Du kan lyssna på säsong två på Spotify och Apple Podcasts, men nytt för i år är att du också kan kolla på Civil Rights Defenders Youtube-kanal, då vi kommer att intervjua på plats med video så ofta vi kan. Under den här säsongen breddar vi podcasten och pratar om medborgerliga och politiska rättigheter inte bara på Balkan utan i hela Europa, och kanske fler delar av världen.

Avsnitt 3: Global State of Play – Mary Lawlor 

Mary Lawlor, UN Special Rapporteur on the Situation of Human Rights Defenders, ansvarar för en verksamhet som kommunicerar med hundratals människorättsförsvarare från hela världen – och berättar om utmaningarna hon möter i arbetet med att försvara mänskliga rättigheter under en global kris.

Avsnitt 2: Poland’s Stand for Equality 

Vi reste till Warszawa för att träffa två av Polens största civila protest på flera decenniums mest framstående människorättsförsvarare. Den 31 oktober protesterade hundratusentals demonstranter mot det kränkande förbudet mot abort. Julia Maciocha, ordförande för Warszawa Pride, och Bart Staszewski, hbtqi-aktivist och filmregissör, berättar om de systematiska kränkningarna av mänskliga rättigheter i Polen, och om den långa vägen till jämställdhet.

Avsnitt 1: Women Human Rights Defenders 

Vilka är Women Human Rights Defenders (WHRDs)? Hur skiljer sig deras situation från den manliga motsvarigheten, och vilka ytterligare påfrestningar upplever de i sitt liv och arbete? På den internationella dagen för kvinnliga människorättsförsvarare (29 november) pratar vi med två av dem och om den allt mer riskabla position de har i kampen mot ojämlikhet och orättvisor globalt. Gäster: Nurcan Baysal, journalist (Turkiet) och Galina Arapova, Director, Mass Media Defence Centre (Ryssland). 

Taggar , ,