Paneldiskussion online: Hur påverkar coronapandemin mänskliga rättigheter för frihetsberövade personer?

This image has an empty alt attribute; its file name is Screen-Shot-2020-10-23-at-18.36.20.png

Den 30 oktober arrangerar Civil Rights Defenders en serie digitala paneldiskussioner på temat ”Coronapandemins påverkan på frihetsberövade personers mänskliga rättigheter”, som en del av nätverket Regional Advocacy Network 2020.

Diskussionen äger rum kl. 10.00-12.40 nu på fredag via KUDO, en plattform för webbkonferenser, och kommer översättas live till flera språk. Se fullständigt program här.

Nätverkets möten samlar organisationer från västra Balkan och Europa som arbetar förebyggande mot tortyr på låsta institutioner. Mötena utgör en plattform för erfarenhetsutbyte, stärker organisationernas bevakningsroll, förbättrar regionalt och internationellt påverkansarbete i frågor om respekt för frihetsberövade och skapar möjligheter för samarbete kring människorättsfrågor nationellt och regionalt.

Sedan 2013 har nätverket anordnat årliga möten och tagit gemensamma initiativ för effektivt främjande och skydd av rättigheter för frihetsberövade.

Läs mer om årets möte här.

Taggar ,