EU måste stärka sitt engagemang för mänskliga rättigheter i Burma

I ett gemensamt uttalande från det Europeiska Burmanätverket uppmanas EU att stärka sitt engagemang för mänskliga rättigheter i Burma. I slutet av april väntas EU mötas och ta beslut om att bland annat förlänga sanktionerna mot Burma.

I en lång lista med uppmaningar menar det Europeiska Burmanätverket att EU bland annat måste kräva att Burma omedelbart släpper alla politiska fångar fria samt lägger ner alla anklagelser och åtal mot människorättsförsvarare. Nätverket betonar även att EU fortsatt måste kräva att Burma implementerar särskilda åtgärder för att skydda rohingyer från fortsatt förföljelse och övergrepp, i enlighet med beslutet från FN:s Internationella domstol i januari i år.

Läs hela uttalandet här (på engelska).

Taggar