Anmäl ditt intresse till Aktivistakademin!

Engagerar du dig mot rasism, afrofobi, antiziganism, antisemitism, islamofobi, homofobi, transfobi, funkfobi, sexism eller mot diskriminering och hatbrott? Vill du bli bättre på det du gör?

Civil Rights Defenders är just nu i planeringsstadiet för att starta upp en utbildning med syfte att stärka aktivisters arbete – Aktivistakademin.

Genom Aktivistakademin förses aktivister med verktyg som möjliggör ett mer effektivt och strategiskt arbete. Aktivisterna får också lära sig hur man hanterar och undviker att drabbas av hot och hat som följer av ens arbete.

Deltagare i Aktivistakademin får bland annat genomgå workshops i juridiskt påverkansarbete, strategiskt påverkansarbete, strategiskt kommunikationsarbete, säkerhet och om hur man hanterar näthat. Genom akademin får aktivisterna också ett bollplank hos vår personal.

Vi söker dig som på något sätt engagerar dig mot rasism, afrofobi, antiziganism, islamofobi, homofobi, transfobi eller sexism. Det spelar ingen roll om du aktivt arbetar med frågorna inom en organisation, eller om du engagerar dig ideellt genom att till exempel diskutera frågorna på internet.

Deltagande i Aktivistakademin är gratis och kräver endast fysisk närvaro i Stockholm, på Civil Rights Defenders huvudkontor, några helgdagar under ett år med start i september 2020.

Anmälan

I din intresseanmälan skall du ange följande:
• Ditt namn
• Din ålder
• Din bostadsort
• En kort beskrivning av hur du arbetar mot rasism, afrofobi, antiziganism, antisemitism, islamofobi, homofobi, transfobi, funkfobi, sexism eller mot diskriminering och hatbrott.

Skicka din intresseanmälan till aktivist@crd.org senast den 17 februari 2020. Ange ”Aktivistakademin” i ämnesraden.

Obs! Din intresseanmälan är inte bindande och innebär inte heller en garanti för att du blir antagen till akademin. Den som gör en intresseanmälan kommer dock att kontaktas med mer information inför att antagningsprocessen påbörjas. Aktivistakademins genomförande är avhängigt huruvida Civil Rights Defenders får medel för att genomföra projektet.

Välkommen med din intresseanmälan!

Taggar ,