Röster från Queerfest – hbtqi-aktivism i Ryssland

Anya Anisimova är en av organisatörerna av Queerfest

I dag börjar Queerfest i Ryssland, ett tio dagar långt firande av hbtqi-aktivism i St. Petersburg. Sedan Queerfest startade för elva år sedan har den ryska staten introducerat en rad lagar som begränsar hbtqi-aktivismen i landet. Men trots de många utmaningarna är arrangörerna fast beslutna att inte ge upp. 

Queerfest är en kulturfestival som tar upp ämnen som mänskliga rättigheter, identitet, genus och sexualitet. Civil Rights Defenders har stöttat arrangörerna sedan Queerfest organiserades för första gången 2009. Sedan dess har evenemanget vuxit märkbart och samlar idag långt över tusen gäster.

En av arrangörerna bakom Queerfest är Anya Anisimova. I ett blogginlägg delar hon sina tankar om hbtqi-aktivism i Ryssland, och hur Queerfest bidrar till en positiv förändring i ett samhälle präglat av homofobi.  

Läs hennes blogginlägg på engelska här 

Taggar , ,