Två brandmän arresterade efter att ha jämfört Nicolas Maduro med en åsna

Cubanska grafittikonstnären ”El Sexto”. I december 2014 fängslades han efter att ha skrivit ”Fidel” och ”Raúl” på två grisar.

Ett satirisk videoklipp där en åsna blir ledd genom en brandstation har skapat uppståndelse i Venezuela. I videon antyder mannen som filmar att åsnan är president Maduro och att presidenten genomför en ”inspektion” av brandstationen.

Några dagar efter videons publicering, den 12 september, blev de två brandmännen bakom videon, Ricardo Prieto och Carlos Váron, arresterade.

Detta är inte första gången något liknande har skett i regionen. I december 2014 arresterades grafittikonstnären ”El Sexto” i Cuba efter att ha skrivit ”Raúl” och ”Fidel” på två grisar till en planerad show. Han fängslades utan rättegång.

Läs mer i vår artikel på engelska: Two Firemen Detained for Comparing Nicolas Maduro to a Donkey.

Taggar ,