Ny rapport om mötesfrihet och ungas fredsrörelse i Burma

Bild: Kachin Youth Movement

Att Burma fortsätter att slå ner på demonstranter synliggör det akuta behovet av att det internationella samfundet sätter press på regeringen att garantera mötesfrihet i enlighet med internationell standard.

I oktober 2016 gjordes tillägg i lagen som kallas Peaceful Assembly and Procession Law, PAPPL. I praktiken innebär det att regeringen har skapat en bakdörr genom vilken myndigheterna kan kontrollera demonstrationer samt väcka åtal mot demonstranter och organisatörer. Detta menar organisationen Progressive Voice – en rättighetsbaserad organisation med fokus på forskning och påverkansarbete i Burma – i sin senaste rapport.

Läs mer om rapporten och läget i Burma i vår artikel på engelska: Time to Hear Our Voices: Freedom of Assembly and the Youth Peace Movement in Myanmar.

Taggar ,