Civil Rights Defenders kritisk till rapport – Debatt i Studio Ett

Den 1 februari lämnade den nationella samordnaren för utsatta EU-medborgare, Martin Valfridsson, in sin slutrapport till regeringen. Civil Rights Defenders är kritisk till innehållet eftersom den saknar ett människorättsperspektiv.

– Man måste sluta betrakta de här människorna som en belastning utan snarare se dem som en potentiell tillgång, säger Civil Rights Defenders chef, Robert Hårdh, i en debatt med Martin Valfridsson i Sveriges Radios Studio Ett.

Klicka här för att lyssna på debatten i sin helhet.


Den 10 december 2015 släppte Civil Rights Defenders en rapport om utsatta EU-medborgares rättigheter i Sverige. Rapporten belyser statens ansvar och utgår från bindande internationella människorättsnormer, svensk rätt och EU-rätt. För mer information om vår rapport, klicka här.

Taggar ,