Den andra Pridemarschen i Belgrads historia blev en succé

Foto: Civil Rights Defenders

Den 28 september, efter fyra förbud de senaste fem åren, vaknade Belgrad till en stad som godkänt en Pridemarsch. Marschen är inte bara en symbol för hbtq-personers rättigheter men också en demonstration som symboliserar varje medborgares rätt att uttrycka sig fritt.

I ett samhälle som traditionellt sätt är konservativt nådde Belgrad Pride 2014 nya höjder när över tusen personer gick ut på gatorna för att höja sina röster för jämställdhet och grundläggande mänskliga rättigheter.

– Vi är stolta över att vara del av en rörelse som under mer än ett decennium kämpat outtröttligt och modigt för rätten att bli beviljad grundläggande mänskliga rättigheter. Nu förväntar vi oss att de serbiska myndigheterna skyddar denna marginaliserade grupp, inte bara under demonstrationen utan också i det dagliga livet, säger Robert Hårdh, chef på Civil Rights Defenders.

Taggar ,