Stämning av MANS hjälper brottslingarna

Vi är bekymrade över att chefen för MANS har förhörts av polisen sedan organisationen publicerat en video som visar säkerhetstjänstemän som minglar med brottslingar. Detta sätter press på människorättsförsvarare och hjälper brottslingar att tysta dem som vågar tala om korruption.

Polisen har uppmanat vår partnerorganisation MANS att lämna ut information om den video som publicerades på MANS webbplats, som visar hur ledare för kriminella grupper i Montenegro, Serbien, Kosovo och Bosnien och Hercegovina, minglar med höga tjänstemän från Montenegros säkerhetstjänst. Polisen har bekräftat att videon publicerades på en dator som tillhör MANS, vilket fått MANS att misstänka att någon inom säkerhetstjänsten har gjort intrång i deras nätverk för att få tag på informationen.

Läs mer här.

Taggar