10 miljoner tack!

Anders Pettersson tar emot checken från Postkodlotteriet

Igår kväll fick Civil Rights Defenders ta emot 10 miljoner kronor i basstöd för 2024 under Postkodlotteriets årliga utdelning till ideella organisationer.

Tack vare stödet från Svenska Postkodlotteriet kan vi fortsätta samarbeta med modiga och beslutsamma medborgare i diktaturer och repressiva länder som står upp för demokratin även om deras liv hotas.  Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan vi stötta människorättsförsvarare runtom i världen att utföra sina viktiga arbeten på ett säkert sätt.

Postkodlotteriet är idag Sveriges största privata givare till ideell sektor. Igår kväll delades årets överskott ut till alla organisationer som är förmånstagare. Totalt fick 61 organisationer dela på 1 021 711 232 kronor i stöd.

Genom tidigare stöd från Svenska Postkodlotteriet kan vi också fortsätta arbetet med det pågående Drömprojektet ”Trygghet, hopp och rättvisa för dem som förlorat allt.” Projektet ger oss och Human Rights Watch möjlighet att bland annat:

  • utreda och avslöja de inhumana kränkningar som sker vid Europas gränser,
  • driva juridiska ärenden som belyser strukturella människorättsproblem i asylprocesser,
  • och ge stöd till människor på flykt.

Vårt tidigare Drömprojekt “Keeping Dictators Awake at Night” handlade om att genom juridiska processer ställa de som utövar tortyr, förtryck och folkmord till svars. Se en film om projektet här nedan.

Taggar ,