Serbiska parlamentsledamöter uppmanas sluta med hoten mot civilsamhällesorganisationer

Civil Rights Defenders kräver att medlemmar ur Serbiens regerande parti omedelbart upphör att hota civilsamhällesorganisationer och uppmanar den serbiska åklagarmyndigheten att undersöka de hot som gjorts mot vår partner CRTA i nationalförsamlingen. 

Parlamentsledamoten Aleksandar Martinovic, samordnare för Serbiens regerande partis parlamentsgrupp, angrep i onsdags Vukosava Crnjanski och Rasa Nedeljkov från CRTA. Martinovic avslöjade privat information, som var de bor och vilka bilar de kör, och hävdade att CRTA driver ”vissa andra länders intressen”.

Detta är det senaste angreppet av en rad attacker mot människorättsförsvarare och oberoende journalister i Serbien. Förra veckan rapporterade vi exempelvis om förtalskampanjen mot vår partner, KRIK.  

Läs mer i vårt uttalande på engelska här.  

Taggar