Burmesiska aktivister vägrar vara tysta: ”Vi vill inte ha en militärdiktatur”

Demonstranter i huvudstaden Yangoon den 22 februari. På skylten står det ”Kom ut från era kontor” – en uppmaning till statstjänstemän att ansluta sig till rörelsen. Bild: partner till Civil Rights Defenders.

Under den senaste månaden har miljoner människor gett sig ut på gator runt om i Burma för att protestera mot militärkuppen. Demonstranterna har mötts av våld från militären och många har skadats och gripits. Flera människor har skjutits ihjäl av säkerhetstjänsten. Men trots våldet finns det inga tecken på att folket i Burma planerar att backa från sina krav på demokrati och rättvisa. 

Vi pratade nyligen med två av våra partnerorganisationer för att få deras perspektiv på vad som händer i Burma. Läs intervjuerna med Naw Ohn Hla från Democracy Peace and Women’s Organization och Jessica Nhkum från Kachin Women’s Association Thailand i vår artikel på engelska.

Taggar ,