Kuba: Hungerstrejkande aktivister i kritiskt tillstånd

Bild från Movimiento San Isidros lokaler.

De kubanska myndigheterna har återigen attackerat Movimiento San Isidro, en av de viktigaste kulturorganisationerna på Kuba och en viktig del av demokratirörelsen. Deras medlem Denis Solís González greps med våld av säkerhetspolis den 9 november nära sitt hem i Havana. Han dömdes snabbt till åtta månaders fängelse, vilket lett till att nio medlemmar av Movimiento San Isidro inlett en hungerstrejk.

Två av aktivisterna som hungerstrejkar, Luis Manuel Otero Alcántaro och Maykel “Osorbo” Castillo, har inte ätit eller druckit sedan den 18 november och är i ett mycket kritiskt tillstånd. Civil Rights Defenders uppmanar nu EU att kräva att Denis Solís González genast friges.

Läs mer i vår artikel här (på engelska).

Taggar ,