Webbseminarium: The Repression Clock – A Strategy Behind Autocratic Regimes

Webbseminarium om människorättssituationen i Venezuela, med kommentarer och diskussioner från människorättsförsvarare från Venezuela och Ryssland.

Om seminariet

Människorättskränkningarna i Venezuela är del av en övergripande politisk strategi för att upprätthålla politisk stabilitet. Men auktoritära regimer studerar också sina kollegor runt om i världen för att lära sig om vad som fungerar och inte.

Under detta webbseminarium kommer Alfredo Romero, Executive Director för den venezuelanska  människorättsorganisationen Foro Penal, att presentera sin nyligen publicerade bok “The Repression Clock: A Strategy Behind Autocratic Regimes” och förklara hur Nicolas Maduros regim använder politiskt förtryck systematiskt för att hålla fast vid makten.

Den ryska journalisten och människorättsförsvararen Grigory Okhotin kommer också att diskutera boken och jämföra den venezuelanska politiska kontexten med den politiska strategin som används av myndigheter i Ryssland och Belarus.

DATUM OCH TID: 11 November 2020, 15:00 – 16:30 CET
PLATS: Online
ANMÄLAN: Mejla rsvp@crd.org senast 10 November, 17:00 CET

Seminariet är endast tillgängligt för de som registrerat sig i förväg. Deltagare kommer att få information och länk till seminariet dagen innan. Seminariet hålls via Microsoft Teams.

Seminariet kommer hållas på engelska, läs mer här.

Taggar