Karin Ancker ny Chief Financial Officer på Civil Rights Defenders

Foto: Peter Knutson

Den 1 september tillträder Karin Ancker som Chief Financial Officer (CFO) på Civil Rights Defenders. Karin har en bred erfarenhet som CFO inom både privat och offentlig sektor och kommer närmast från konsultföretaget Knightec.

– Precis som många andra oroas jag av utvecklingen kring mänskliga rättigheter runt om i världen och under en längre tid har jag funderat på hur jag själv kan bidra till att påverka dessa frågor. Att arbeta för Civil Rights Defenders kändes därför som ett naturligt och viktigt val, säger Karin Ancker.

På Knightec fokuserade Karin på att driva och utveckla företagets affärsmodeller och finansiella processer. Dessförinnan arbetade Karin som CFO på SOS Alarm och hon har även varit på Swedavia där hon haft flera olika roller. Ansvarsområdena har omfattat strategi, ekonomi, HR och ledarskap.

– Karin är en erfaren ledare med ett starkt intresse för teambuilding. Ekonomiavdelningens arbete är en strategiskt viktig hörnsten i vårt globala arbete och Karin kommer på ett utmärkt sätt att bidra till fortsatt stabilitet och långsiktig utveckling, säger Anders L. Pettersson, Executive Director på Civil Rights Defenders.

Civil Rights Defenders har som organisation vuxit kraftigt de senaste åren. I sin nya tjänst kommer Karin fortsätta effektivisering och utveckling av de ekonomiska processerna, rapporteringen till givare och arbeta med implementering av Civil Rights Defenders strategi för de kommande tre åren.

– Mitt fokus kommer att vara att driva igenom den nya strategin och tillsammans med alla kollegor i organisationen fortsätta att driva verksamheten framåt, säger Karin.

Karin Ancker tar över som CFO efter Karin Fritz som arbetade för Civil Rights Defenders i fem år.

Taggar