Maria Granefelt ny kommunikationschef på Civil Rights Defenders

Den 19 november tillträder Maria Granefelt som kommunikationschef på Civil Rights Defenders. Hon kommer närmast från roller som kommunikationschef och tillförordnad generalsekreterare på Fairtrade Sverige.

– I en tid när mänskliga rättigheter allt oftare undergrävs eller ifrågasätts, både i Sverige och i världen, är Civil Rights Defenders arbete med att stötta människorättsförsvarare viktigare än någonsin. Kommunikation och påverkansarbete har en viktig roll i att sätta strålkastarljuset på dessa frågor, säger Maria Granefelt.

Maria Granefelt – Foto: Lena Granefelt

Maria har lång erfarenhet av arbete med kommunikationsfrågor inom näringsliv och civilsamhälle, varav de senaste tio åren med mänskliga rättigheter och handel på Fairtrade Sverige. I roller som kommunikationschef och tillförordnad generalsekreterare, har hon lett ett framgångsrikt arbete med att bygga upp Fairtrades varumärke och utveckla organisationens kampanj- och mediaarbete.

I sin nya tjänst ska Maria leda arbetet med att öka kännedomen om Civil Rights Defenders arbete för att stärka människors medborgerliga och politiska rättigheter och bredda engagemanget i frågorna.

– Pressen på människorättsförsvarare blir allt större och det handlar om att få både allmänhet och beslutsfattare att lyssna och agera. Marias roll blir att fortsätta utveckla vår röst och närvaro i de kanaler där vi behövs som mest. Maria är med det ett utmärkt tillskott till en redan stark ledningsgrupp, säger Anders L. Pettersson, chef för Civil Rights Defenders.

– Civil Rights Defenders har alltid imponerat på mig med sina djupa expertkunskaper, samtidigt som de jobbar med spännande innovationsprojekt för att hitta nya sätt att stötta människorättsförsvarare som lever och arbetar under hot, säger Maria Granefelt.

Taggar