Öppet brev till EU-delegationen angående Tajikistan

Tillsammans med Freedom Now, Human Rights Watch och den Norska Helsingforskommittén skriver Civil Rights Defenders idag till EU:s Höga Representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik, Federica Mogherini. Vi uttrycker vår oro över situationen för mänskliga rättigheter och det pågående förtrycket av civilsamhället i Tajikistan.

Regeringen i Tajikistan har under lång tid slagit ner på landets fredliga opposition, bland annat genom smutskastningskampanjer. Även om det inte finns en komplett lista över politiska fångar i landet har lokala aktivister rapporterat om att mellan 100 och 200 oppositionsmedlemmar just nu hålls frihetsberövade.

Genom vårt brev till Federica Mogherini vill vi uppmana henne att, bland annat, arbeta för att politiska fångar släpps fria och säkerställa att fångar inte utsätts för tortyr eller annan inhuman behandling.

Läs mer i vår artikel på engelska: Letter to the EU Delegation Regarding Tajikistan.

 

Taggar