Människorättsförsvarare tvingas rapportera till säkerhetspolisen

Dulce Amanda Durán tvingas rapportera till säkerhetspolisen idag, onsdag 28 februari klockan 11.00.

För en dryg vecka sedan kontaktades den kubanska människorättsförsvararen Dulce Amanda Durán av säkerhetspolisen. Hon informerades om att hon måste sluta arbeta för organisationen CCDHRN som är en partnerorganisation till Civil Rights Defenders.

Dulce Amanda Durán är 27 år och kommer från Havana. Hon har vid ett flertal tillfällen deltagit vid konferenser och träningar som Civil Rights Defenders organiserat i Sverige och Colombia.

Om hon inte gör som hon blir tillsagd, kommer Dulce Amanda Durán att tvingas infinna sig vid en domstol och anklagas för att potentiellt utgöra en fara för allmänheten i enlighet med artikel 80 i den kubanska strafflagen. Idag, den 28 februari, måste hon rapportera till säkerhetspolisen.

Läs mer i vår artikel på engelska: Cuban Human Rights Defender Forced to Report to the Security Police.

Taggar