9 miljoner till världsledande innovationer för människorättsförsvarare

Civil Rights Defenders tilldelas 9 miljoner kronor från PostkodLotteriet. Pengarna kommer att gå till arbetet med att bygga upp Human Rights Laboratory (HR Lab) för innovativa lösningar på människorättsförsvarares konkreta problem.

Genom Human Rights Lab blir Civil Rights Defenders en internationell samlingspunkt och katalysator för arbetet med innovativa lösningar för att stärka de mänskliga rättigheterna globalt. Konkret handlar Human Rights Lab om att etablera ett internationellt och tvärsektoriellt expertråd som utifrån egna erfarenheter och nätverk tillhandahåller tankar, idéer och konkreta förslag på lösningar. Personerna i expertrådet har bakgrunder i en rad olika sektorer och länder.

– Idén med Human Rights Lab är världsunik och vi vill med detta skapa en mötesplats för innovativa lösningar som baseras på människorättsförsvarares konkreta behov. Tack vare stödet från PostkodLotteriet och de svenska lottköparna kan vi nu ta ett stort steg framåt i arbetet med att stärka världens mest utsatta människorättsförsvarare, säger Robert Hårdh, chef på Civil Rights Defenders.

Taggar