Civil Rights Defenders styrelse stärks med expertis från näringslivet

Civil Rights Defenders styrelseordförande Benedicte Berner.

Arne Björhn, Christoffer Lindblad och Nicklas Storåkers är nya ledamöter i Civil Rights Defenders styrelse. Samtidigt avgår styrelseledamöterna sedan flera år, Arne Ruth och Lars Viklund, från sina nuvarande uppdrag.

– Att Civil Rights Defenders styrelse stärks med expertis från näringslivet betyder mycket för organisationen. Med Arne Björhn, Christoffer Lindblad och Nicklas Storåkers som nya styrelseledamöter tillförs kompetens och kontaktnät, viktiga faktorer i arbetet med att ytterligare stärka finansieringen och möjliggöra den fortsatta expansionen, säger Benedicte Berner, ordförande för Civil Rights Defenders.

Arne Björhn har en master i ekonomi från Handelshögskolan och över 35 års arbetslivserfarenhet inom näringslivet. Förutom det nya uppdraget för Civil Rights Defenders sitter Arne Björhn med i flera bolagsstyrelser.

Christoffer Lindblad arbetar som sverigechef på Alumni, ett ledande företag inom ledarskapsutveckling och har en gedigen erfarenhet från att arbeta med VD- och styrelserekryteringar till både internationella företag och organisationer. Han har en bakgrund som jurist från Lunds universitet och har tidigare bland annat arbetat på advokatbyrån Mannheimer Swartling.

Niklas Storåkers har en utbildning i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och har flerårig erfarenhet som entreprenör. Han har bland annat grundat banken Avanza där han även arbetade som VD i tolv år fram till 2011.

Samtidigt avgår Arne Ruth, publicist och tidigare chefredaktör för Dagens Nyheter samt Lars Viklund, advokat med inriktning på arbetsrätt och yttrandefrihetsjuridik, från Civil Rights Defenders styrelse.

– Arne Ruth och Lars Viklund kommer att bli saknade i styrelsen. Deras djupa kunskaper om mänskliga rättigheter och breda kompetens har utvecklat organisationen och stärkt vårt arbete för världens mest utsatta människorättsförsvarare. Vi önskar dem all lycka framöver och är tacksamma för alla de år de valt att arbeta med oss, säger Benedicte Berner.

Förutom de tre nya ledamöterna består Civil Rights Defenders styrelse av Gerald Nagler, hedersordförande, Benedicte Berner, ordförande, Fredrik Andersson, entreprenör Anna Jonsson Cornell, docent, Carin Norberg, direktör och Elisabeth Tamm, jur kand.

Taggar