Civil Rights Defenders på Stockholm Pride 2024 

Civil Rights Defenders deltar under hela Stockholm Pride-veckan (29 juli-4 augusti 2024) tillsammans med flera ledande aktivister från hbtqi-rörelser runt om i världen. Gå med oss i paraden eller kom och lyssna på våra seminarier i Pride House! 

Kom och gå med oss i paraden 

Civil Rights Defenders går tillsammans med våra partners i Stockholms Prideparad den 3 augusti 2024. Vi har vår egen lastbil och DJ. Gå med oss för att stötta kampen för hbtqi-rättigheter runt om i världen! 

Datum: 3 augusti 2024 
Tid: Du måste vara på plats senast 12.40. Paraden börjar 13.00. 
Plats: Stadshuset. Startplats 68. 
Anmälan: Gratis! 

För mer information, följ eventet på vår facebooksida. 


Seminarium: LGBTI+ Activism in the Eurasia Region in times of war and oppression 

En panel kommer att diskutera hbtq-aktivisters arbete i Eurasien. Vi kommer att diskutera de utmaningar och hinder som orsakas av den lagstiftning som antagits i olika länder i regionen. 

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt effekterna av de nya lagarna om ”utländska agenter” och anti-hbtq-lagar i Ryssland och Georgien. Dessa lagar har kraftigt begränsat civilsamhällesorganisationers och hbtq-aktivisters verksamhet, stämplat dem som utländska agenter och infört stränga regler som hindrar deras arbete. 

Datum: 1 augusti 2024, kl. 15.00-15.45 
Plats: Pride House, Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, B2 (Plan 1). 
Språk: Engelska 
Entré: Gratis! 

Mer info här. 


Seminarium: Screening of the short film ”Amwaj za2ifa” (“False waves”) from Morocco and discussion with producers 

”Amwaj za2ifa” (”Falska vågor”), är en 10 minuter lång kortfilm regisserad av Najlae Ait Oubna och skriven av Inès och Najlae Ait Oubna. 

Kortfilmen handlar om kärleken, förträngningen, rädslan och motståndet hos en queer person fångad mellan två liv; ett bortglömt liv och ett illusoriskt liv. Amwaj za2ifa speglar världen av ”H”, en ung poet-fotograf som arbetar i ett fotografiskt laboratorium. Efter att ha träffat en gammal bekant tar hennes liv en riktning av tvivel och omvälvning, ett ifrågasättande av hennes egna begär, tankar, rädslor och val anpassade till sociala koder. H är en tyngd som upplevs av en kropp och ett sinne på jakt efter korrekta och rättvisa utseenden, där själens uppriktighet letar efter en plats att slå sig ner och vila, för att äntligen vara sig själv. Efter den 10 minuter långa filmen hålls ett 30 minuter långt samtal med Ines Bouallou, medspelaren och huvudkaraktären/skådespelaren. Samtalet modereras av Goran Miletic, Europachef och MENA, Civil Rights Defenders 

Datum: 1 augusti 2024, kl. 16.00-16.45 
Plats: Pride House, Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, B2 (Plan 1). 
Språk: Engelska 
Entré: Gratis! 

Mer info här.

Taggar , ,