Civil Rights Defenders på MR-dagarna

Kom och träffa Civil Rights Defenders på Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro! Temat i år är rätten till ett liv i trygghet och säkerhet och pågår 17-18 november. Vi anordnar två seminarium och deltar i en rad olika paneler. Vi kommer även att hålla i spelrundor där du som besökare kan spela Dictator of Sweden. Missa inte att besöka oss i vår monter 29.

Dictator of Sweden

Ett brädspel där du genom list, lögn och strategisk slutledningsförmåga måste du ta reda på vilka som är med eller mot dig. Under tiden behöver du även hantera luriga lobbyister, spionerande scouter och virala skandaler. Stoppa någon från att bli Sveriges första diktator eller hamna i ett läge där antidemokratiska krafter får övertaget.
ANTAL SPELARE: 5-8 personer
ÅLDER: 10-100 ÅR
SPELTID: 30-60 min

Spelschema

Torsdag: 10:30 – 11:30

Fredag: 10:30 – 11:30

Plats: Fredstorget

Det finns även möjlighet att köpa brädspelet på plats. Besök oss i monter 29.

Seminarium:

Politiska förslag mot grov brottslighet: är de förenliga med människorättsnormer?

Torsdag 17 november kl. 14:30 – 15:30
Plats: Club 700

De senaste årens rättspolitiska debatt har präglats av krav på hårdare tag. I detta seminarium har vi ett samtal om dessa frågor och huruvida förslagen lever upp till gällande rättighetslagstiftning och rättssäkerheten. 

Läs mer här.

Media and Gender in times of war

Fredag 18 november kl. 13:00 – 14:00
Plats: Bryggaren

De väpnade konflikterna i Ukraina, Georgien och i Nagorno-Karabach har fått allvarliga konsekvenser för mediesamhället i regionen. Detta seminarium kommer att belysa säkerheten och säkerhetshoten som journalister möter när de bevakar konflikter och kommer specifikt att fokusera på de utmaningar kvinnliga journalister står inför. Seminariet är på engelska.

Läs mer här.

Vi ses på något av våra seminarier, spelrundor eller i monter 29.

Taggar