Journalistdagarna om hur man hanterar dagens medieutmaningar

Diskussion om finansiell trygghet kontra redaktionellt oberoende under Journalistdagarna.

Den 25–27 maj välkomnade Sarajevo fler än 50 journalister, redaktörer och mediearbetare från västra Balkan och Turkiet till Journalistdagarna. Efter två år av onlineevenemang på grund av pandemin kunde Regional Journalists’ Days återvända till den fysiska världen. Under tre dagar blev Bosnien och Hercegovina en plats för att dela erfarenheter, utbyta åsikter och nätverka journalister emellan

Journalistdagarna är ett evenemang som skapar utrymme för journalister att träffas, lära sig, utbyta erfarenheter och nätverka. De får också möjlighet att diskutera både hot och och möjligheter för medierna i regionen.  

Evenemanget arrangeras av Civil Rights Defenders. I år samlade evenemanget deltagare från sju länder – Albanien, Serbien, Kosovo, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Nordmakedonien och Turkiet. Sveriges ambassadör i Bosnien och Hercegovina, Johanna Strömquist, fanns också på plats.

Läs mer om evenemanget här (på engelska).

Taggar ,