Stor sorg och saknad efter vår kollegas tragiska bortgång i Etiopien

English, Spanish and Russian translation here – Versión en español русский перевод  – 

Med stor sorg och tungt hjärta kan vi bekräfta att vi har förlorat vår nära vän och kollega Josefin Ekermann, 30 år, som omkom i den tragiska flygolyckan utanför Addis Abeba i Etiopien.

Josefin fanns ombord på den flight mellan Addis Abeba och Nairobi som störtade tidigt söndag morgon, den 10 mars, utanför Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Enligt Ethiopian Airlines officiella uttalande fanns inga överlevande efter olyckan. Det finns ännu inga bekräftade uppgifter om orsakerna till olyckan.

Stationerad på Civil Rights Defenders kontor i Stockholm, arbetade Josefin med utbildning och stöd till människorättsförsvarare. Hon var på resa i regionen och var på väg till Nairobi för att träffa östafrikanska partnerorganisationer.

– Josefin var en mycket uppskattad och högt respekterad kollega. Saknaden är enorm och våra tankar är hos Josefins familj, nära och kära, säger Anders L Pettersson, Executive Director på Civil Rights Defenders.

Av respekt för Josefins familj, och innan vi vet alla detaljer, kommenterar vi inte vidare i nuläget.

Anders L Pettersson
Executive Director Civil Rights Defenders

 

Civil Rights Defenders har fått tillåtelse av Josefins familj att publicera hennes namn och bild i våra kanaler. Familjen har bett om att bilden ej används i media.

Taggar