Representanthuset antar föreslagen definition av hatbrottDen 24 juli antog representanthuset i Federationen i Bosnien och Hercegovina det civila samhällets föreslagna lagändringar, bland annat vad gäller definitionen av hatbrott.

– Detta är ett bra exempel på samarbete mellan det civila samhällets olika aktörer och ett bevis på kraften i gemensamma strategiska insatser. Jag är mycket glad att vår satsning på att främja en koalition av organisationer i Bosnien och Hercegovina har gett ett så positivt utfall, säger Sumeja Tulic, handläggare på Civil Rights Defenders

.

Lagen kommer nu att överlämnas till ”the House of Peoples”. I september planerar koalitionen att närma sig samma ledamot i representanthuset om ändringar i strafflagen vad gäller reglering av hatpropaganda.

Detta är första gången som Federationen i Bosnien och Hercegovina introducerar hatbrott i straffrätten. Republika Srpska och Brčko Distriktet introducerade hatbrott i sina strafflagar redan 2010.

Taggar ,