Viktigt steg för koalition mot hatbrott

Den 28-30 november arrangerar Civil Rights Defenders en workshop om hatbrott och hatpropaganda där deltagarna tränas i strategier i rättstvister, granskning av fall och att driva kampanjer.

Filmen visar Sasa Gavric, verkställande direktör för Sarajevo Open Centre som intervjuar Dr. Paul Byerley, representant från hbt-organisationen MANEO under Civil Rights Defenders workshop om hatbrott som hålls i Sarajevo i november 2012. Utbildningen hålls i Sarajevo i samarbete med OSSE: s mission i Bosnien-Hercegovina.

Syftet med utbildningen är att stärka kapaciteten hos lokala människorättsorganisationer så att de kan arbeta mot hatbrott på ett mer konsekvent och heltäckande sätt. Ett annat mål är att skapa en koalition av lokala människorättsorganisationer med syftet att övervaka och rapportera om hatpropaganda och hatbrott och föra strategiska fall till domstol.

Taggar ,