Våra rättigheter visas på filmfestival

Den 9 november invigs Pravo Ljudski filmfestival med Civil Rights Defenders fotoutställning Våra rättigheter på Kino Meeting Point i Sarajevo.

– Pravo Ljudski är den enda filmfestivalen i Bosnien som fokuserar på mänskliga rättigheter. Under festivalen visas relevanta filmer från hela världen och man arrangerar också diskussioner och debatter. Det är en viktig möjlighet för oss att visa utställningen Våra rättigheter, säger Sumeja Tulic, handläggare på Civil Rights Defenders i Sarajevo.

Pravo Ljudski är en årlig filmfestival. Syftet med festivalen är att utbilda studenter och unga yrkesverksamma i mänskliga rättigheter. Festivalen är också ett forum för diskussion om brott mot mänskliga rättigheter i det förflutna.

Årets tema är ”vad innebär det att vara socialt ansvarstagande i världen idag?”


Våra rättigheter är en fotoutställning som vi har tagit fram i samarbete med fotografen Elisabeth Ohlson Wallin och som visar vårt arbete för människors medborgerliga och politiska rättigheter. Utställningen premiärvisades på Stockholms central 2009.

Taggar