Unga aktivister tränas till att debattera människorättsfrågor

Genom långsiktigt samarbete med Civil Rights Defenders fortsätter Youth Initiative for Human Rights i Bosnien-Hercegovina (YIHR) sitt framgångsrika arbete med att främja unga medborgares aktivism och åstadkomma positiva förändringar i samhället. Ett exempel är ”Vi letar efter linjen”, ett projekt som kombinerar konst och aktivism för att debattera frågan om uppdelningen i staden Mostar.

De viktigaste komponenterna i samarbete med Civil Rights Defenders är utbildningar för ungdomar i mindre, avlägsna samhällen i Bosnien och Hercegovina, och institutionen för medborgerliga friheter och aktivism (SCA),som startades 2011.

Förutom initiativet ”Vi letar efter raden”, som initierades av SCA, arrangerade ungdomarna en flash mob  där de krävde utrymme för sina aktiviteter framför kommunhuset Prijedor.

Taggar