Vi fördömer attacken mot Helsingforskommittén

Civil Rights Defenders fördömer attacken mot Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter i Bosnien-Hercegovina och dess personal. Vi uppmanar presidentrådet i Bosnien-Hercegovina att omedelbart vidta åtgärder för att garantera säkerheten för Helsingforskommitténs personal.

En grupp som heter HERA (Herzeg-Bosnia Republican Alternative) publicerade ett uttalande om att ”Helsingforskommittén måste lämna landet inom en månad” på hemsidan www.poskok.info. Organisationen anklagas för att vara ”en utländsk terroristcell som stöder sina allierade, de ockuperande myndigheterna i Sarajevo ”. I meddelandet finns också en lista med namn på alla Helsingforskommitténs anställda, däribland medlemmar av ledningsgruppen och styrelsen.

Läs vårt brev: Letter to Presidency of BiH

Taggar