HJÄLP OSS STÄLLA FLER INFÖR RÄTTA

ANSVARIG FÖR 27 MORD OCH 4 000 FALL AV TORTYR

HISTORISK DOM VÄCKER HOPP OM RÄTTVISA – GE EN GÅVA NU

I torsdags föll en mycket viktig dom i Koblenz i Tyskland. Rättegången är den första i världen att behandla grova människorättsbrott begångna i den syriska regimens fängelser. Anwar Raslan har dömts för att mellan 2011 och 2012 ha varit ansvarig för bl. a. tortyr av fler än 4 000 personer, 27 dödsfall och flera fall av sexuellt våld. Domen blev livstids fängelse.

Domen är historisk och väcker hopp hos många av de som drabbats av de grova brott som begåtts i Syrien det senaste decenniet. Den visar att trots att processerna ofta är långa och snåriga så kan rättvisan till sist komma ikapp förbrytarna.

Vi arbetar idag, tillsammans med syriska och internationella organisationer* som också varit delaktiga i rättegången i Koblenz , med två fall som anmälts till polisen i Sverige. Det ena är snarlikt det aktuella, där vi anmält 25 högt rankade representanter från den syriska regimen för brott mot mänskligheten, krigsbrott och andra grova brott. I det andra har vi anmält flera representanter för Assadregimen för deras bruk av kemvapen i Khan Sheykhoun 2017 och al-Ghouta 2013, attacker där hundratals personer dödades och många fler skadades allvarligt, däribland många barn.

fiktivt mugshot på Assad

Låt inte Bashar Al-Assads regim komma med undan sina krigsbrott. Med ditt stöd kan vi fortsätta arbetet för rättvisa i Syrien, ställa fler inför rätta och se till att hålla diktatorer vakna om natten.

Stöd vårt arbete för rättvisa och upprättelse. Swisha 100 kronor till 900 12 98 eller fyll i formuläret nedan.

*Bl.a. Syrian Center for Media and Freedom of Expression, Syrian Center for Legal Studies and Research och European Center for Constitutional and Human Rights.

MED DITT STÖD KAN VI STÄLLA FLER INFÖR RÄTTA

Genom att gå vidare godkänner du våra riktlinjer för personuppgiftshantering.
Du bekräftar betalningen med Swish i nästa steg.

Har du inte Swish? Klicka här.
Företag? Klicka här.

Logotyp 90 Konto Logotyp Tryggt givande