Civil Rights Defenders söker en trainee till juridiska avdelningen

Nazli Pirayehgar var den första juristen att tilldelas Gerald Nagler Human Rights Traineeship.

Civil Rights Defenders söker en trainee för att arbeta med mänskliga rättigheter i Sverige och internationellt. Traineetjänsten är förlagd på vårt huvudkontor i Stockholm och pågår på heltid under ett år.

Om Gerald Nagler Human Rights Traineeship

Genom Gerald Nagler Human Rights Traineeship erbjuds en nyutexaminerad jurist att arbeta nära ledande jurister på människorättsområdet och på ett både praktiskt och teoretiskt plan utvecklas i rollen som människorättsjurist. Traineeprogrammet riktar sig till jurister i början av yrkeslivet, med ett dokumenterat intresse för mänskliga rättigheter och relevant arbetslivserfarenhet. Även genomförd praktiktjänstgöring godtas som arbetslivserfarenhet. Programmet finansieras av Gerald och Monica Naglers Stiftelse.

Om traineerollen

I rollen som trainee ger du stöd till Civil Rights Defenders juridiska arbete med mänskliga rättigheter i Sverige och internationellt. Arbetet rör områden som till exempel diskriminering, hatbrott, minoritets- och urfolksrättigheter, rättigheter för frihetsberövade och asylrätt. Arbetet kommer bland annat bestå av rättsutredningar, arbete med pågående rättsprocesser, att bistå allmänheten med rådgivning i juridiska frågor samt att stödja chefsjuristen och människorättsjuristerna i deras dagliga verksamhet. Traineen förväntas också självständigt, med stöd av människorättsjuristerna, utveckla och genomföra strategier för att driva avdelningens arbete kring enskilda sakfrågor framåt. Visst kommunikationsarbete ingår också. I rollen ingår även att delta i externa möten och seminarier.

Önskad profil

  • Juristexamen med goda betyg med inriktning mot mänskliga rättigheter
  • Praktisk arbetslivserfarenhet från mänskliga rättigheter genom till exempel internationell praktik eller ideellt engagemang
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
  • God stilistisk förmåga
  • God relationsskapande förmåga
  • Stark egen drivkraft i kombination med ett strukturerat arbetssätt
  • Trygg och prestigelös
  • Genuint intresse för mänskliga rättigheter och Civil Rights Defenders uppdrag

Välkommen att ansöka

Traineetjänsten pågår på heltid under ett år och marknadsmässig månadslön utgår. Målet är att erbjuda en traineeroll med tillträde i januari 2021. Ansökan ska skrivas på svenska och bestå av ett personligt brev, CV samt kopia av universitetsbetyg. Civil Rights Defenders arbetar för mångfald i arbetsgruppen och har medarbetare med olika bakgrunder och nationaliteter; beskriv gärna i ditt brev hur din erfarenhet och bakgrund kan bidra till mångfalden. Vänligen skicka din ansökan senast den 9 november 2020 till anna.zoteeva@crd.org. Skriv ”Ansökan – Gerald Nagler Human Rights Traineeship 2021” i ämnesraden. Om du har några frågor angående tjänsten är du välkommen att ringa Civil Rights Defenders på 08 545 277 30.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Civil Rights Defenders med ledarrådgivningsföretaget Pelago, som tillsammans med Civil Rights Defenders leder urvalsprocessen. Ett urval av kandidater kommer att kallas till intervjuer den 17 november på vårt kontor i Stockholm och då träffa representanter från både Civil Rights Defenders och Pelago. Ett mindre antal utvalda slutkandidater genomför sedan tester hos Pelago inför slutligt beslut om anställning. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om hur det är att vara trainee?

Välkommen att kontakta vår nuvarande trainee, Anna Zotééva på anna.zoteeva@crd.org eller via telefon 08 545 277 30. Du kan även läsa om våra tidigare trainees Anna ZotéévaSiri Hedmalm, Rami Al-Khamisi, Emma ModeratoAida Samani och Nazli Pirayehgar.

Om Civil Rights Defenders

Civil Rights Defenders är en oberoende människorättsorganisation som grundades 1982 av Gerald Nagler med målet att försvara människors medborgerliga och politiska rättigheter samt stärka utsatta människorättsförsvarare runt om i världen. Vi arbetar i några av världens mest repressiva länder och regioner där vi tillsammans med lokala krafter kämpar för långsiktig och hållbar förändring – men också i Sverige för att stärka respekten för de mänskliga rättigheterna på hemmaplan.

Taggar , ,