Civil Rights Defenders söker projektadministratör

Brinner du för mänskliga rättigheter och vill jobba i en internationell miljö med kollegor över hela världen? Är du en fena på att strukturera och gillar att ge bra service? Då kan du vara den vi söker.

Om oss

Civil Rights Defenders driver sedan några år tillbaka bland annat ett arbete för att främja att mänskliga rättigheter tillvaratas för personer inom låsta institutioner i Sverige, till exempel vid Migrationsverkets förvar, inom tvångsvården och i häkten. Oavsett på vilka grunder en person har frihetsberövas har den rättigheter som är okränkbara. Det kan handla om rätten till att få skälen för frihetsberövandet prövade, rätten till ett ombud, rätten att få god vård och möjlighet att komma ut i frihet när skäl för frihetsberövandet inte längre finns.

I ett treårigt projekt från Allmänna Arvsfonden utvecklar vi nu metoder och verktyg för att systematiskt granska och analysera människorättssituationen inom svensk tvångsvård, samt arbetar med påverkansarbete, kunskapsspridning om de rättigheter och upprättelse för människorättskränkningar. Vi söker nu en administratör för projektet.

Din roll

Som administratör kommer du ha ansvar för att strukturera och hantera administrativt arbete inom projektet och rättsavdelningen. Du ingår i en projektgrupp och har ansvar för bland annat logistik och mötesbokningar samt stöd vid kunskapsinhämtning. Du ger stöd till avdelningens jurister och kommer fungera som länken mellan rättsavdelningen och ekonomiavdelningen med ansvar för bland annat kvittoredovisning, utbetalningsunderlag och fakturahantering med mera.

Organisatoriskt är du del av Civil Rights Defenders juridiska avdelningen som består av Chefsjuristen och fem jurister med olika ansvarsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utskick av inbjudningar och mötesbokningar.
 • Bokning av resor och logi.
 • Ansvar för logistik kring möten, så som att möte upp deltagare, ställa i ordning konferensrum, sköta fika och måltider med mera.
 • Utformning och sammanställning av enkätunderlag och förfrågningar om intervjuer.
 • Transkribering och korrekturläsning.
 • Stöd vid informationsinsamling.
 • Uppsökning och inbokning av respondenter.
 • Att inhämta nödvändiga accepter/tillstånd inför besök hos patienter och insynsråd.
 • Enklare ekonomihantering.

Din profil

Vi söker dig som:

Är driven och har förmåga att ta initiativ, du har dokumenterad erfarenhet av projektadministration, gärna från ideell eller idéburna organisation. Är serviceinriktad, noggrann och trivs att hjälpa andra. Du har utbildning inom ekonomi och/eller projekthantering/-leding Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt en mycket god stilistisk förmåga. Du behärskar Office 365.

Meriterande om du har:

 • Jobbat inom serviceyrken.
 • Erfarenheter att jobba eller varit på låst institution i Sverige.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att få strukturera och utveckla en del av vår kärnverksamhet. Vi är en utvecklingsinriktad organisation med många duktiga och engagerade medarbetare som trivs med samarbete och att göra skillnad. Genom att arbeta på Civil Rights Defenders, vars huvudkontor ligger i centrala Stockholm, får du en möjlighet att göra skillnad i världen. Vi erbjuder friskvårdsbidrag samt pensions-och försäkringslösningar enligt kollektivavtal.

Om tjänsten

 • Tillsvidare med provanställning.
 • Omfattning 80% år 2020, därefter 75% med tillträde enligt överenskommelse.
 • Vissa möjligheter att arbeta på distans.

Välkommen med din ansökan

Ansök med personligt brev och CV senaste den 28 februari 2020 till recruitment@crd.org. Märk ansökan “Ansökan admin”. Ansökan behandlas löpande. Frågor kring tjänsten besvaras av Annika Åkerberg, På arbetsplatsen finns en aktiv fackklubb knuten till Unionen. Förtroendevalda representanter nås på crdunionclub@crd.org.

Representation

Som organisation strävar vi efter mångfald och ser din bakgrund, erfarenhet och personlighet som ett bidrag till verksamhetens helhet. Vi värnar om rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.

Mer om oss

Civil Rights Defenders är en politiskt och religiöst obunden internationell människorättsorganisation baserad i Sverige, med uppgift att försvara civila och politiska rättigheter och stödja utsatta människorättsförsvarare. Vi är aktiva i Sverige och de länder i världen där respekten för mänskliga rättigheter är som sämst. Vi bedriver påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter.

Taggar ,