Praktikant till MENA-programmet

Vill du arbeta för mänskliga rättigheter i MENA-regionen? Är du intresserad av att lära dig hur du kan bidra till kapaciteten och säkerheten hos några av världens mest utsatta människorättsförsvarare?

Se alla tillgängliga praktikplatser här.

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation. Från och med i år har vi ett MENA-program för att stötta människorättsförsvarare i Mellanöstern och Nordafrika.

Arbetsuppgifter och möjligheter

Tillsammans med vårt team kommer du att stötta våra partners och lokala människorättsorganisationer i området. Uppgifterna varierar och innehåller bland annat att skriva artiklar, administrativt arbete och förbereda inför olika aktiviteter och evenemang både i Sverige och utomlands. Du kommer att arbeta nära vår Programme Director och våra Programme Officers i Stockholm. Arbetet omfattar också påverkansarbete i Sverige.

Under praktiken kommer Civil Rights Defenders erbjuda möjlighet att delta i externa evenemang, så som seminarier och möten, samt anordna interna workshops om vårt arbete. Praktiken kan anpassas beroende på dina kompetenser.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet i civilsamhällesorganisationer, lokala, regionala, nationella eller internationella.
  • Går sista året av en kandidatexamen eller studerar på masternivå. Du kan även söka praktik om du är nyutexaminerad (inom 1 år efter examen).
  • Examen i eller en pågående utbildning inom juridik, politik, journalistik/media, mänskliga rättigheter eller liknande.
  • Kunskaper om MENA-regionen och situationen för mänskliga rättigheter.
  • Goda kunskaper i att tala och skriva på engelska och ryska.
  • God kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och ansvarsfullt.
  • Erfarenhet av att skriva artiklar, rapporter och göra research.
  • Erfarenhet av att planera evenemang är meriterande.
  • Ett genuint intresse kring mänskliga rättigheter och grundläggande kunskaper om Civil Rights Defenders arbete och uppdrag.

Civil Rights Defenders tar enbart emot praktikanter som har praktik som en del av sin formella utbildning, om praktiken sker under studietiden eller är i direkt samband med slutförda studier, eller om det ingår i ett program kopplat till Arbetsförmedlingen. Praktiken avser heltid och är obetald, med möjlighet till ersättning för resekostnader (SL-kort).

Praktiken sker på vårt huvudkontor i Stockholm börjar den 2 december 2019 och pågår till början av juni 2020. Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla ett personligt brev och CV skickas senast 22 november 2019 till mena@crd.org. Intervjuer genomförs löpande, och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Taggar , ,